«Telegram»: огляд секретних функцій

Месенджер «Telegram» - дуже просунутий додаток. Воно має безліч функцій, якими виділяється на тлі конкурентів. Крім того, як і в практично будь-якій іншій програмі, в «Telegram» є ряд секретів. У сьогоднішньому матеріалі ми розглянемо, які приховані можливості є у «Telegram», а також як користуватися кожною з них.


Приховані можливості Telegram

Скасування автовантаження файлів

Типово, деякі файли автоматично завантажуються і зберігаються у пам'яті вашого пристрою. З часом їх може накопичуватися дуже багато. А якщо врахувати, що максимальний розмір файлу сягає 1,5 Гб, то можете уявити, через який час у вас закінчиться пам'ять у телефоні. Але цього можна уникнути, якщо виставити певні параметри. Вони розташовуються в розділі «Дані і диск», в пункті «Автовантаження медіа». Ви можете обрати типи файлів, які ви бажаєте автоматично завантажувати. До речі, можна задати окремі параметри для мобільної мережі, Wi-Fi, а також роумінгу.


Секретний перегляд повідомлень

Коли вам надсилають повідомлення, і ви його читаєте, у відправника відображається спеціальний значок, завдяки якому він знає, що ви вже прочитали надіслане повідомлення. Якщо ви хочете приховати цей статус, можна вчинити наступним чином. Після того як прийде повідомлення, вимкніть інтернет або переведіть телефон або планшет у режим польоту, а потім прочитайте повідомлення. Потім знову увімкніть інтернет або вимкніть режим польоту, і ваш співрозмовник не зможе дізнатися про те, що ви прочитали повідомлення.

Зображення у зображенні

Іноді набагато простіше надіслати посилання на відео в YouTube, ніж відправляти великий файл. Примітно, що дивитися таке відео можна прямо в меню «Telegram». Щоб не відриватися від листування, можна активувати функцію картинка в картинці. Для цього після запуску відео натисніть спеціальну кнопку в правому куті відео програвача. Тепер відео буде відтворюватися у спливаючому вікні, а ви в цей момент будете продовжувати читати листування. Примітно, що відео буде продовжувати йти в такому ж режимі, навіть якщо згорнути месенджер «Telegram».

Редагування повідомлень

Чи бувало у вас таке, що незабаром після відправки повідомлення ви помітили, що допустили якісь помилки? Щоб не вдарити обличчям у бруд, виправте їх. Якщо співрозмовник ще не встиг прочитати повідомлення, він нічого навіть не дізнається. Щоб зробити це, утримуйте палець на надісланому повідомленні, потім виберіть «Змінити» зі спливаючого меню. Після редагування повторно натисніть кнопку надсилання, і у вашого співрозмовника буде показано вже змінений текст. Врахуйте, що функція не працює в секретних чатах.

Сповіщення без перегляду і відповідь на повідомлення з домашнього екрану

Залежно від налаштувань перегляд повідомлень може відображатися навіть на заблокованому екрані. Якщо ви не бажаєте, щоб хтось побачив, про що ви листуєтеся, вимкніть попередній перегляд повідомлень на заблокованому екрані. Перед цим у параметрах перейдіть до розділу «Сповіщення та звук», де виберіть пункт «Сповіщення». При цьому пам'ятайте, що при активованій функції ви зможете відповідати на повідомлення навіть із заблокованого екрану. Іноді це дуже зручна можливість.

Захист програми паролем

Навіть якщо ви вимкнете перегляд повідомлень, доступ до вашого листування може отримати той, хто дістанеться до вашого телефону або комп'ютера. Щоб уникнути цього, можна поставити пароль доступу до програми. Для цього у налаштуваннях, у розділі «Конфіденційність та безпека» перейдіть до «Код-пароль», після чого задайте пароль з чотирьох цифр.

Знищення повідомлень через певний проміжок часу

Однією з найкрутіших фішок «Телеграма» вважається можливість видаляти повідомлення через заданий проміжок часу. Така можливість доступна в секретних чатах. Розпочавши секретне листування, перейдіть у параметри чату, натиснувши на його заголовок, після чого виберіть «Увімкнути видалення за таймером». Там ви зможете задати проміжок часу від 1 секунди до тижня.


Саморобні стікери та гіфки

Стікери і GIF-анімація - дуже популярний спосіб висловлювати свої емоції в інтернеті. Якщо в інших додатках можна завантажити тільки готові набори, то в «Telegram» їх можна зробити самостійно. Для цього достатньо знайти в пошуку бот @ Stickers і дотримуватися його вказівок. А якщо вимкнути в записаному відео звук, то воно відправиться у вигляді GIF-анімації і буде відтворюватися по колу.

Бот @ Stickers

Прихований онлайн-статус від небажаних контактів

За замовчуванням Telegram показує точний час, коли ви були в мережі і користувалися програмою. Але ці дані можна приховати. Для цього в розділі параметрів «Конфіденційність та безпека» перейдіть до пункту «Остання активність». Можна як дозволити показ всім або комусь одному, так і приховати від усіх або від когось одного. При активованій функції у співрозмовника буде відображатися приблизний час вашого перебування онлайн - нещодавно, на цьому тижні, кілька днів тому, в цьому місяці і так далі.

Закріплені чати і повідомлення

В останній версії месенджера «Telegram» розробники додали дуже цікаву функцію закріплених чатів і повідомлень. В Android для цього утримуйте палець на чаті, а на iPhone змахніть за листуванням ліворуч, а потім виберіть «Закріпити». Власники каналів можуть зробити аналогічну дію з будь-яким повідомленням. Тепер відвідувачі будуть бачити закріплене повідомлення вгорі екрану. Натиснувши на нього, можна відразу ж перейти, коли б воно не було написано, без необхідності пролистувати.

Відеоповідомлення

Відсутність відеодзвінків з легкістю компенсується відеоповідомленнями. Ви можете записати звернення тривалістю до 1 хвилини. Для цього натисніть піктограму мікрофона біля поля вводу тексту, після чого перемикач буде переведений у режим відеоповідомлення. Потім утримуйте кнопочку із зображенням камери, і записуйте відео. При бажанні можна переключитися на основну камеру. Відпустіть кнопку, і відео буде відразу ж відправлено.

Кольори для індикатора повідомлень

Ця функція доступна тільки на пристроях Android. Над екраном, біля очка фронтальної камери, розташовується спеціальний світлодіод, який блимає при отриманні повідомлень. У параметрах «Telegram» можна вибрати, яким кольором він буде світитися. Для цього перейдіть у «Параметри» - «Сповіщення і звук» - «Колір світлодіоду».

Самознищення аккаунта «Telegram»

Якщо ви тривалий час не плануєте користуватися «Telegram», у налаштуваннях вкажіть, через який час вашої неактивності акаунт буде знищено. Для цього в розділі «Конфіденційність і безпека» виберіть «Самознищення акаунту». Можна налаштувати період тривалістю 1, 3, 6 місяців або рік.


Ув'язнення

Сподіваємося, що вам сподобалася наша добірка секретних можливостей месенджера «Telegram». У коментарях просимо вас розповісти, які з них ви використовуєте. Також розкажіть нам про секрети, не зазначені в статті.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND